Automate your Marketing
with Womplify




 
LiNdaZkAMiL's foToPaGe..
EveryThIn' AboUt mE.........
By: LiNdA KhAIrIne

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 10-Nov-2009 04:32 Email | Share | | Bookmark
2nd pregnancies n Ryan's progress as at todate

Salam....

Wow...time flies so fast..tau2 aku dah nak dekat due date..EDD sepatutnya 13/11/2009 ni but until todate no labor signs. Tension sungguh..asik false alarm jek. Kalau masa Ryan dulu 38 weeks dah bersalinkan dia..but yang 2nd ni sampai nak due date still takda tanda. Takpalah...sabar je..yang penting baby sihat.

Okaylah...nak story pasal Ryan pulak...He's a big boy now. Dah 1 year 3 months...and the best part dah nak dapat adik pon. Macam tak caya jek Ryan dah jadi abang...Ermm...Ryan's progress so far :-

- Dah pandai jalan..laju pulak tue but not so stable..

- Dah boleh cakap sikit2..favourite word Ryan..."ayah", "abah", car, mama..which means..makan..suka sgt dgr dia cakap mama coz very soft n manja jek...geram dgr...n adalah few words lain which i cant remember now.

- Boleh tiru bunyi certain binatang mcm bunyi chicken, dog, tiger n cat...if i ask him how does the tiger sound...n he will say "aummm, aummm"...cute betol.

- Understand few words yang i cakap like "Ryan...don't do this, don"t do that.." tapi biasalah budakkan..bile cakap don't mulalah bengang..

- Sangat rajin mengemas..hehehehe...maknanya menyepah..kadang-kadang mmg betul pun rajin kemas semula toys die.

- Luv to drink air kelapa..yang ni kelakar...masa pregnantkan Ryan mmg aku suke betol minum air kelapa..n see now...anak aku pulak yang suke. Kalau minum nak dalam kelapa tu sebijik..sabar jeklah.

- Suke tersenyum n very friendly..tak kiralah siapa pun mesti die tegur..everytime jalan mesti orang yang lalu lalang terpaksa melayan die dulu..yang ni mcm ikut perangai aku jer tapi takle peramah sgt mcm Ryan nie..

Ermmm ada lagilah progress si bujang aku ni cume dah tak ingatlah pulak nak type kat sini.

Okaylah..entry kali ni memang takda photo yer...maklumlah sejak dah ada facebook ni asik upload gambar kat sana jek..yang nak tengok gambar kami..(hehehehee..perasan) jenguklah fb i...email lindayacob@yahoo.com...

Dta's all for now...doakan aku selamat bersalin dalam masa-masa terdekat ni ya...



Tuesday, 16-Dec-2008 12:36 Email | Share | | Bookmark
Majlis Cukur Jambul Muhammad Raiyan Mikael

pandai ayah ukir kelapa ryan..
 
 
View all 29 photos...
Alhamdullillah on d 6th Dec, kami telah mengadakan majlis cukur jambul putera sulung kami di rumah mertuaku. Majlis diadakan untuk sedara mara and kawan-kawan rapat sahaja..Ryan such a good boy..diam n tak meragam langsung masa orang sebok guntingkan rambut dia. Although kami adakan majlis ni agak lewat (he's already 4 months)..but at least kami buat jugaklahkan.

Speacial thanks to my mil cos she cooked all the food that nite n my hubby sebab buatkan tangga tebu yang sangat cantik...(ikut adat minang memang ada gunakan tebu sebagai tanda dan doa semoga perjalanan baby manis n dimudahkan oleh Allah..insyaallah)..Also thanks to my mom cos sponsor fruits..anggur macam biasa sedap very d crunchy...


Wednesday, 10-Dec-2008 14:44 Email | Share | | Bookmark
Wedding lagi...

me n frens
 
 
View all 6 photos...
Hmmm..

Makan kat kenduri kawen lagik...this time we all pegi jemputan kawen kakak pengantin..hehehe..dah kakaknya jemput so we all pon pegilah. Lagipon takde activity so kami pon pegilah.


Monday, 8-Dec-2008 14:47 Email | Share | | Bookmark
Singapore

 
 
 
View all 5 photos...
Bosan dok kat JB...me n baby balik Singapore..Kamil tak balik. After stationing my baby at my parent's house..me n my sista went to Orchard Road..sajer jek..tak shopping pon for myself. Juz bought some clothes for Ryan...GAP ada sale...n sempat jugak grab jeans n shirt from BABY GUESS. Asik barang Ryan jer...nantilah nak pow Mr. Kamil..untuk saya pula..

Me n my sista sempat jugak drop by at Starbucks, Wisma Atria..pastu malam tu jugak kami balik ke JB..penat siot cos jam terok gile. Menyampahhh.......


Monday, 8-Dec-2008 13:12 Email | Share | | Bookmark
Sian anak mommy..

sick eh...
 
aiks..da gelak?
View all 9 photos...
Uhukuhukuhuk..

Sian Ryan...die sick...actually it's Ryan second injection for Pheneumococol...aiyaa..dunno how to spell la..anyway..Ryan was ok during his 1st jab but after kena 2nd jab kat peha kanan terus die menjerit sakit..sian sangat. But wat to do...nak sehat kenalah inject sikit darling...

The next day masa subuh die nanges nak susu..masa tu i rasa badan die cam panas jek.Siannya..terus kejutkan hubby n bagi baby ubat demam..langsung aku tak tido cos tak sampai hati tengok die merengek2.

Nasib baik Ryan dah ok sikit petang tu..tengok tu gamba Ryan dah tegelak-gelak dengan kool fever kat dahi..so cute. Sian die...



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net